ELECTRIFIED.

Een Plug-in Hybride wordt aangedreven door zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Op deze manier kan op de snelweg de verbrandingsmotor voor aandrijving zorgen en kan de elektromotor het overnemen in stedelijke gebieden. Beide aandrijfvormen worden zo efficiënt mogelijk benut. Net als bij een elektrische auto kan de accu via een stopcontact of een laadpunt worden opgeladen. En het BMW eDrive aandrijvingsconcept zorgt voor een indrukwekkende rijdynamiek. 

Ontdek ons nieuwste model: De BMW 545e Plug-in Hybride.

DE BMW 545e PLUG-IN HYBRIDE.

Dit is de BMW 545e xDrive Sedan, met een zescilinder-in-lijn benzinemotor en vierwielaandrijving voor maximale energie-efficiëntie en dynamische prestaties. De BMW 545e xDrive is vanaf eind september te bestellen bij ons.

DE VOORDELEN VAN PLUG-IN HYBRIDE.

In de Plug-in-Hybride modellen van BMW rijdt u elektrisch als het ú uitkomt. De steeds grotere actieradius van de nieuwste generatie Plug-in Hybride modellen is bijvoorbeeld ruim voldoende voor al uw woon-werkverkeer.

 • Hoe meer u elektrisch rijdt, hoe minder u uitstoot en hoe beter het is voor het milieu. Daar komt bij dat de overheid de BPM-tarieven baseert op de CO2-uitstoot van het voertuig, wat in elk geval van een BMW Plug-in Hybride zeer gunstig uitpakt. 

  Daarnaast betaalt u minder motorrijtuigenbelasting en geeft u minder uit aan brandstof. Zo bent u goed voor het klimaat én uw portomonnee.

 • Iedere BMW Plug-in Hybride heeft zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor en schakelt zo efficiënt mogelijk tussen deze aandrijvingen. Natuurlijk geeft de elektromotor een boost bij het optrekken!

 • Uw BMW Plug-in Hybride* herkent als hij een eDrive Zone binnen rijdt (zoals bijvoorbeeld Rotterdam) en schakelt dan automatisch over op elektrische rijdmodus.

 • In een BMW Plug-in Hybride rijdt u vaker elektrisch dan u eigenlijk denkt. Het volledig elektrische bereik is groot genoeg voor uw woon-werkverkeer. Zo kiest u zelf de momenten waarop u elektrisch wilt rijden, én profiteert u van de extra actieradius en andere voordelen van een verbrandingsmotor.

DE BMW 225xe ACTIVE TOURER PLUG-IN HYBRIDE.

Vol energie: de BMW 225xe Active Tourer combineert de beproefde flexibiliteit en uitmuntende zuinigheid met voor BMW kenmerkende rijdynamiek. Dankzij de BMW eDrive technologie van BMW EfficientDynamics is in puur elektrische modus een actieradius van tot wel 45 kilometer mogelijk – lokaal emissievrij en vrijwel geruisloos. Perfect voor ritjes door de stad!
 

DE BMW 330e EN 330e xDRIVE SEDAN PLUG-IN HYBRIDE.

Het innovatieve aandrijvingsconcept van de BMW 3 Serie Sedan Plug-in Hybride modellen bestaat uit de nieuwe, nog krachtigere BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor, de uiterst efficiënte eDrive elektromotor en BMW EfficientDynamics technologieën. Samen produceren ze een systeemvermogen van maximaal 215 kW/292 pk. Het resultaat: meer vermogen, betere acceleratie en aanzienlijk lager brandstofverbruik. met een puur elektrische actieradius van 68 km staan de BMW 3 Serie Sedan Plug-in Hybride modellen voor toekomstgerichte mobiliteit.

DE BMW 330e EN 330e xDRIVE TOURING PLUG-IN HYBRIDE.

Als de eerste BMW Touring met Plug-in Hybride aandrijving combineert de BMW 330e maximaal rijplezier met een aanzienlijk gereduceerde CO2 emissie. Het fascineert met indrukwekkende rijdynamiek – en een puur elektrische actieradius van tot 63 km die volledig emissievrij gereden kan worden. Samen met de verbrandingsmotor genereert het een systeemvermogen van 215 kW (292 pk) – waarmee de BMW 330e een buitengewone acceleratiekracht biedt – en garandeert het een unieke, bijzonder sportieve rijervaring.

DE BMW 530e PLUG-IN HYBRIDE.

De BMW 530e combineert een elektromotor en een 4-cilinder TwinPower Turbo benzinemotor tot de efficiënte Plug-in Hybride aandrijving BMW eDrive. Daarmee maakt hij puur elektrisch, lokaal emissieprijs rijden mogelijk op kortere ritten met dynamische rijprestaties en biedt bovendien comfortabele rijeigenschappen voor lange ritten. Puur elektrisch bedraagt de actieradius 45 km. De 4-cilinder TwinPower Turbo benzinemotor levert een vermogen van 135 kW (184) pk en de elektromotor levert daar bovenop nog eens 70 kW (95 pk).

BMW X1 xDrive25e.

De BMW X1 xDrive25e Plug-in Hybride combineert een krachtige elektromotor met een efficiënte verbrandingsmotor. Dit zorgt voor dynamische prestaties en een laag brandstofverbruik.

 • Systeemvermogen 162 kW (220 pk)
 • 0-100 km/h 6,9 s
 • Verbruik 1,7-1,9 l
 • Elektrische actieradius 52 km

BMW X2 xDrive25e.

De BMW X2 xDrive25e voldoet met zijn state-of-art Plug-in Hybride aandrijving aan de hoogste eisen van rijdynamiek en efficiëntie. In de volledig elektrische rijmodus is deze BMW zelfs lokaal emissievrij onderweg.

 • Systeemvermogen 162 kW (220 pk)
 • 0-100 km/h 6,8 s
 • Verbruik 1,7-1,8 l
 • Elektrische actieradius 53 km

BMW X3 xDrive30e.

De eerste BMW X3 xDrive30e combineert de dynamiek en efficiëntie van een elektromotor met de actieradius en het comfort van een verbrandingsmotor. Een Plug-in Hybride als SAV, die met intelligente technologieën en dynamische acceleratie een rijdynamische beleving biedt.

 • Systeemvermogen 215 kW (292 pk)
 • 0-100 km/h 6,5 s
 • Verbruik 1,6-1,9 l
 • Elektrische actieradius 50 km

BMW X5 xDrive45e.

De nieuwe BMW X5 xDrive45e inspireert met indrukwekkende prestaties, een karakteristieke sportieve uitstraling, offroadvaardigheid en uitzonderlijke efficiëntie. Met andere woorden: hij heeft alles om te komen waar u wilt – wanneer u wilt.

 • Systeemvermogen 290 kW (394 pk)
 • 0-100 km/h 5,6 s
 • Verbruik 1,7-2,1 l
 • Elektrische actieradius 80 km
VEELGESTELDE VRAGEN OVER BMW PLUG-IN HYBRIDE.
 • Een Plug-in Hybride (PHEV) auto heeft een verbrandingsmotor en een elektromotor. Beide zijn in staat om de auto zelfstandig aan te drijven. Een Plug-in Hybride krijgt zijn energie in de eerste plaats door de accu op te laden via een stopcontact of bij een laadstation. Ook laadt de accu op via recuperatie van remenergie. De Hybride aandrijving zet voor iedere situatie het optimale aandrijvingssysteem in. De auto kan op bepaalde routes bijvoorbeeld volledig elektrisch rijden of – bijvoorbeeld bij het inhalen – dynamisch extra vermogen aanspreken.

 • Hybride auto’s combineren een conventionele verbrandingsmotor met elektrische aandrijving. Dankzij het intelligente samenspel van die twee zijn een opmerkelijke brandstofbesparing en aanzienlijk lagere emissies mogelijk en biedt de auto een buitengewone rijervaring. Voor maximale efficiëntie in diverse rijsituaties, zoals snelle reizen of vlotte acceleratie, gebruikt hij het gecombineerde vermogen van elektromotor en verbrandingsmotor.

 • De elektrische actieradius van een Plug-in Hybride auto hangt af van het formaat van de accu. In het geval van BMW ligt de elektrische actieradius tussen 40 en 95 kilometer, afhankelijk van het model. De elektrische actieradius is afhankelijk van diverse factoren, in het bijzonder: persoonlijke rijstijl, omstandigheden op de weg, buitentemperatuur, verwarming/airco en voorverwarming. De totale actieradius in combinatie met de verbrandingsmotor ligt natuurlijk aanzienlijk hoger.

 • Ja, dat kan. Een Plug-in Hybride kan worden opladen via recuperatie van remenergie, via een laadstation en via een Wallbox. Voor conventionele stopcontacten wordt een standaard laadkabel bij de auto geleverd. Voordat u regelmatig gaat gebruikmaken van deze laadoplossing adviseren wij u met klem om het stopcontact en de meterkast te laten controleren door een elektricien. Buitenstopcontacten hebben vaak corrosie en een vakman kan controleren of de groepenindeling in de meterkast geschikt is voor de thuislader. De BMW Wallbox is uitgerust met een eigen kabel, met zogenaamde ‘Type 2’ stekker.

 • Ja, dat kan. De Plug-in Hybride kan een deel van zijn energie terugwinnen bij het remmen (recuperatie).