BMW-Service-header-image.jpeg

Onderhoud

Alles over het onderhouden en repareren van een elektrische BMW.

Onderhoud van een elektrische auto.

Men weet vaak hoe een traditionele auto onderhouden moet worden, maar hoe kan u nou het best een elektrische auto onderhouden? Een elektrische auto heeft over het algemeen veel minder onderhoud nodig als dat een traditionele auto nodig heeft. Het regeneratief remsysteem, de minder bewegende delen en het minder aantal vloeistoffen ten opzichte van een traditionele auto zijn oorzaken hiervan, maar wat moet men eigenlijk allemaal weten over het onderhouden van een elektrische auto?

Hoe werkt een elektrische auto?

De werking van een elektrische auto is erg eenvoudig. Een elektrische auto beweegt zich voort op basis van een motor die draait op elektriciteit. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in een accu in de auto. Om de motor draaiende te houden moet men ervoor zorgen dat de accu voldoende opgeladen is.

De vraag die regelmatig daarop volgt luidt dan ook: Hoe laad men die accu dan op? Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. De accu kan opgeladen worden door middel van een (snel)laadpunt thuis, op het werk of op publieke locaties verspreid door Europa.

Veel gestelde vragen over onderhoud.

Op deze Electric Hub proberen we zoveel mogelijk praktische vragen te beantwoorden. Deze vragen komen voort uit gesprekken bij ons uit de showroom, aan de werkplaatsbalie of tijdens het aankoopproces van onze klanten. Heb jij ook een vraag over jouw elektrische BMW? Laat het ons weten, dan gaan wij op zoek naar het antwoord, en helpen we direct anderen met het antwoord op deze vraag!

Veel gestelde vragen over onderhoud.

Wat is de levensduur van een elektrische auto?
De levensduur van een elektrische auto is voornamelijk afhankelijk van het batterijpakket. Het batterijpakket van een elektrische auto gaat onder normale omstandigheden wel 10 tot 20 jaar mee. Dit kan uiteraard verschillen op basis van het gebruik van de auto per bestuurder.

Wat zijn de meest voorkomende pechgevallen met elektrische auto’s?
1. Lekke band
2. Accuproblemen
3. Lege accu (kan worden verholpen met een elektrische wegenwachtauto met laadinstallatie)
4. Buitengesloten worden
5. Laadkabel die niet loskomt

Is een elektrische auto goedkoper in onderhoud?
Uit onderzoek van IFA en DEKRA blijkt dat in 2020 de totale kosten van een elektrische auto 3,2 procent lager uitvallen dan bij een auto met een verbrandingsmotor. Deze kosten zijn berekend inclusief stroom, regelmatig onderhoud en reparaties.